PLEK

Kuregem telt 170 verschillende nationaliteiten. Diversiteit, hyperdiversiteit, superdiversiteit: het zijn termen die wij als ‘gewoon’ omschrijven. Wij kiezen ervoor mensen te verbinden in hun dagelijkse noden, los van origine of culturele achtergrond: spelen en eten. Onze originaliteit schuilt in haar eenvoud. Onze werkplek, op een boogscheut van de Grote Markt, kreeg de afgelopen jaren ­ tot vervelens toe ­ de stempel: NO GO ZONE. Wij draaien dit om en maken er samen met NV Abattoir én de buurt zelf een MUST GO ZONE ​van.

De 10.000 m2 van Abattoir in Anderlecht ontvangt wekelijks 100 000 mensen tijdens de verschillende markten. Cultureghem vzw boort het potentieel van deze bruisende ontmoetingsplek aan en werkt aan een creatieve en ondernemende MUST-GO-ZONE van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Cultureghem is een antwoord op de acute behoefte van bewoners in Anderlecht en bij uitbreiding heel Brussel naar kwaliteitsvolle publieke ruimte. Een klaslokaal, een speelplaats, een voetbalveld, een keuken, een tentoonstelling, een stadsliving, … evenveel ruimtes voor evenveel gebruiken en gebruikers in de stad

Ons labo blijft op zoek naar nieuwe plekken en wilt verder onderzoeken hoe de stad aantrekkelijker maken. Wil je weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen, neem hier contact op met ons.