KOOKMET VOOR SCHOLEN

Ons educatief aanbod voor scholen

Op speelse wijze komen leerlingen in contact met toegankelijke gezonde voeding. In de KOOKMETKLAS komen ze van KOOKMETMEESTER Philippe alles te weten over duurzame en seizoensgebonden eten. Daarna trekt iedereen met herbruikbare marktzakken naar de groente- en fruitkraampjes van de grootste markt van Brussel: Abattoir! Met slechts 2€ per deelnemer kopen ze alle ingrediënten die nodig zijn om een gezond, lekker en bijzonder funky 3-gangenmenu op tafel te toveren. 1€ voor zichzelf, 1€ om de maaltijd te delen met iemand anders.

Het koken zelf doen we op zelfontworpen mobiele keukens op de markt. Onze KOOKMETCHEFS begeleiden het hakken, snijden, roeren en mixen. Rond het middaguur staat er een heerlijke maaltijd op onze lange gastentafel te dampen. We schuiven samen met de marktbezoekers die we ontmoetten onze voeten onder tafel en nemen de tijd om samen te genieten van al deze smaken, kleuren en geuren. Daarna wassen we af en hernemen we wat we allemaal geleerd hebben. Met volle magen, blije gezichten en nieuwe inzichten keert iedereen terug naar huis.

VOOR WIE?

Alle scholen (zowel lagere tot heel erg hoge) zijn welkom.

WANNEER?

Elke vrijdag van 9 tot 14u, tijdens de wekelijkse markt op Abattoir.  

Wil je graag op een andere dag langskomen, neem contact met ons op via info@cultureghem.be en we bekijken samen wat we kunnen doen.

PRIJS?

250€ per groep tot 25 lln voor de begeleiding, materiaal en het gebruik van de mobiele keukens + 2€ pp voor de ingrediënten

Brusselse Nederlandstalige scholen kunnen KOOKMET integraal terugbetaald krijgen via de VGC. Meer info hierover vind je hier.

Hulp nodig bij het invullen van de aanvraag? Laat het ons zeker weten!

Reserveren?

Een KOOKMET aanvragen doe je met dit formulier.

Heb je nog vragen, mail naar info@cultureghem.be.

Wil je meteen aan de slag met je klas rond het thema gezonde voeding:

Lees ons kookmethandboek boordevol tips & tricks om je leerlingen onder te dompelen in de heerlijke wereld van KOOKMET.

MEER CULTUREGHEM IN DE KLAS?

Ontdek ons volledig educatief aanbod hier.