Nieuws

18 loopt op zijn einde, 19 loert om de hoek. Tijd om even terug te blikken en vooral vooruit te kijken. We hebben opnieuw samen stad gemaakt: soms door te wroeten, maar vooral door altijd recht op ons doel af te gaan.
 

The Barattoir Cook Book

Dit kookboek is geen receptenboek als een ander.
Achter elke bladzijde en achter elk gerecht zit immers een verhaal. Verhalen van mensen uit alle hoeken en windrichtingen. Verhalen die pas een gerecht worden, als je ze deelt.
Groenten op overschot opnieuw een bestemming geven en recepten van over heel de wereld verenigen rond één lange tafel.
Dat is wat wij doen, dat is wie wij zijn.
Dit boek wil al die verhalen ook in je eigen keuken doen waaien en een inspiratiebron zijn voor duurzame en gezonde voeding.

Ketmet Kick-Off 2019

Op woensdag 3 april start het 4de seizoen van KETMET.
 
Een hele lente, zomer en herfst transformeren we Abattoir opnieuw in het grootste overdekte speelplein van Brussel.
 
Open en gratis voor iedereen.
 
Je kan er tussen 13 en 16u grenzeloos spelen met alle beschikbare playboxen of de plek zelf als speeltuin gebruiken.

WINTERKETMET

Als je ‘s morgens de deur achter je dichttrekt, voel je het aan je handen, voel je het aan je neus. Winter is coming. Nu al draait de Brusselse Winteropvang overuren om niet alleen daklozen een warm bed aan te bieden tijdens koude nachten, maar ook gezinnen met kinderen de nodige bescherming en veiligheid te bieden. Cultureghem en haar partners voegen daar vanaf vandaag speeltijd aan toe: WINTERKETMET op woensdagnamiddag.
 

Beste vrienden van Cultureghem,
 
Niet zonder trots heeft het hele Cultureghem-team deze week de PYBLIK-prijs gekregen. De PYBLIK-prijs is een tweejaarlijkse onderscheiding die ‘goeie Brusselse praktijken inzake publieke ruimte’ in de kijker zet. Dit jaar lag de focus op het belevingsaspect van deze ruimte en ‘op welke manier ze worden waargenomen, toegeëigend én de sociale cohesie versterken’.
 

Het thema van de prijs lag dit jaar op belevingen in de publieke ruimte. Cultureghem won de prijs voor haar projecten in de slachthuizen van Anderlecht. En dat allemaal dankzij onze mobiele keukens en PLAYBOXEN, onze reuzegrote mobiele speelkoffers.

Al meer dan 4 jaar intussen, trekken vrijwilligers elke zondag de grootste markt van Brussel op,
om onverkochte groenten en fruit op te halen bij de marktkramers.
Op die manier willen we niet enkel voedselverspilling tegen gaan,
Collectmet vecht op deze manier ook tegen armoede en honger in Brussel.
Collectmet sensibiliseert de handelaars en de marktgangers.
Collectmet geeft niet, maar deelt.
Collectmet helpt mensen die honger hebben, terwijl het vecht voor het recht op gezond voedsel voor iedereen.

De Prix Pyblik Prijs heeft dit jaar als ambitie om een publieke ruimte naar voren te schuiven waar toe-eigening en de beleving ervan door gebruikers centraal staat. In dit kader selecteerde een jury, samengesteld uit onafhankelijke experts, 4 genomineerde projecten tussen de 18 kandidaat-projecten.
We hebben de eer en het genoegen genomineerd te zijn voor de Pyblik prijs voor Publieke ruimte 2018. 
Dus klik snel op deze link en stem op ons project. Het duurt maar 30 seconden.

Een hele zomer lang vind je ons op maandag in de buurt van het Maximiliaanpark en op dinsdag hier in het Marcel Bike Café.
We trekken met een keuken op wielen de stad in om er samen met mensen te koken en te eten.
Het worden wekelijkse ontmoetingsmomenten waarop we naast gezond en toegankelijk eten, ook verhalen met elkaar delen.
Koken doen we dankzij de inzet van de vrijwilligers van COLLECTMET met de opgehaalde overschotten van de zondagsmarkt.

Om te reizen hoef je tijdens de zomermaanden helemaal niet ver te gaan, want in Kuregem komt de wereld naar je toe: een tikkeltje exotisch, altijd avontuurlijk, maar bovenal warm en tegelijk 100% BXL.
 
 
KETMET

Pagina's