Opening van het grootste overdekte speelplein van Brussel: speel, dans, feest en eet mee!

Woensdag 17/9/2014 is het zover. Dan wordt Abattoir of het slachthuis van Anderlecht omgetoverd in het grootste overdekte speelplein van Brussel. In samenwerking met Festival Kanal Playground en Abattoir maakt vzw Cultureghem na KOOKMET nog een droom waar met KETMET: een kwaliteitsvolle publieke ruimte bieden aan alle kinderen en jongeren uit de buurt en heel Brussel. Een ontmoetingsruimte waar ze kunnen spelen, dansen, feesten, gezond eten en nog zoveel meer.
Cultureghem vzw heeft de goesting, de wil en de ambitie om een antwoord te bieden op de actuele behoeftes van de inwoners van Anderlecht en bij uitbreiding heel Brussel naar kwaliteitsvolle publieke ruimtes. Een klaslokaal, een speelplaats, een voetbalveld, een keuken, een tentoonstelling, een stadsliving… evenveel ruimtes voor evenveel gebruiken en gebruikers in de stad.
De 40.000 m2 van Abattoir ontvangen wekelijks 100.000 mensen tijdens verschillende markten. Cultureghem vzw boort het potentieel van deze bruisende ontmoetingsplek aan en werkt zo mee aan een nieuwe creatieve en ondernemende must go zone voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Na KOOKMET (kinderen leren gezond koken en eten dankzij onze mobiele keukens) zette Cultureghem vzw KETMET in de steigers. Woensdag (van 14u tot 18u) stellen we het nieuwe speelterrein COURT-CIRCUIT/KETMET officieel voor tijdens de opening van FESTIVAL KANAL PLAYGROUND (http://www.festivalkanal.be/nl/programma/4-events/394-court-circuit-ketmet.html).
Court-Circuit is een grafisch spel, bestaande uit lijnen, vormen en kleuren die permanent geschilderd zijn op de vloer van de grote overdekte hal voor de slachthuizen van Anderlecht. De spelers worden uitgedaagd om hun eigen regels uit te vinden en te volgen... Een onconventioneel speelterrein voor jongeren, dat nieuwe verbanden creëert met de wijk en de stad. Bovendien lopen de kinderen er veilig rond en kunnen ze buiten spelen, zelfs als het regent. De mobiele keukens van Cultureghem zijn nooit veraf. En last but not least: het is helemaal gratis!
Wij hopen jullie van harte te mogen verwelkomen op de opening, nu woensdag van 14u tot 18u 17 september. Op het programma staan behalve spelende kinderen en animatie ook artistieke interventies en onze KOOKMETBAR met gezonde snacks en sapjes op het programma.
 

 • 17.09 - 14:00 > 18:00
 • 18.09 > 21.09 - 16:00 > 19:00
 • 17.09 - 14:00 > 18:00 : Grand opening Court-Circuit voor kinderen 
  PLAY / CREATE / FOOD
   
  19 > 21/09 - 16:00 > 19:00 
  PLAY / FOOD
   
  Daarna open het hele jaar door van ma tot woe van 9 tot 18.
Meer info hier

Coproduction : Abattoir – Cultureghem – Platform Kanal
 
Thanks to KIK – Brede School Anderlecht - Walala vzw – Art Basics for Children - Dear pigs - AAC - De Bouwerij