Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

COLLECTMET

Voedselverspilling reduceren door onverkochte groenten en fruit te delen.

Voedselverspilling’ bestaat nog steeds op de markt, en de bestrijding is erg belangrijk. Collectmet sensibiliseert de handelaars en de marktgangers. Elke zondag gaat een team van vrijwilligers op de markt en verzamelt onverkochte groenten en fruit om ze te delen. Collectmet geeft niet, maar deelt. De sleutelwoorden zijn vertrouwen en emancipatie.

Collectmet helpt de mensen die honger hebben, terwijl het vecht voor het recht op gezond voedsel voor iedereen. Gezond voedsel en een gezonde keuken vormen een entiteit om een kwalitatief beter leven te leiden.

Collecmet is een project gedragen door vrijwilligers. Cultureghem coördineert en ondersteunt indien nodig, Abattoir faciliteert.

 

Praktisch

  • Elke zondag vanaf 14u tot 17u (briefing, recupereren). Je vindt ons hier.

  • Elke maandag worden groenten en fruit van 12 tot 13u gedeeld. Iedereen is welkom.     

  • Wie wil kan op maandag ook mee leren koken met onverkochte groenten

            en samen met ons eten onder de overdekte markt.

            Meer info over dit project vind je hier.

 

Meedoen? 

Wil je deelnemen aan dit project? Alle hulp is van harte welkom elke zondag. Word vrijwilliger en stuur een mail naar victoria@cultureghem.be

Meer info over het project via de Facebookpagina.

 

Met de steun van GOODFOOD, Fonds Delhaize en ING Fonds voor een meer circulaire economie