Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

KOOKMET VOOR SCHOLEN

KOOKMET RECUP

KOOKMET Recup is met je klas heerlijk en gezond koken met onverkochte groenten en fruit van de grootste markt van Brussel. Samen met jullie stellen we op basis van de oogst van de vorige dag een evenwichtig, gezond, maar vooral lekker menu samen. 

We rollen onze mobiele keukens naar de verdeelplek van ons project COLLECTMET, waar wekelijks mensen in armoede een tas vol onverkochte groenten en fruit komen ophalen. Nodig hen gerust uit om samen met jullie te koken of te eten en maak zo van jullie KOOKMETtafel de warmste en grootste gastentafel van Brussel.

Op KOOKMET Recup vecht je samen met ons tegen voedselverspilling, maak je ongedwongen kennis met mensen in armoede, leer je meer over het fenomeen FOODWASTE en ontdek je dat samen koken en eten eenvoudigweg leuk is.

KOOKMET CLASSIC

Op speelse wijze komen leerlingen in contact met toegankelijke gezonde voeding. In de KOOKMETKLAS komen ze van KOOKMETMEESTER Philippe alles te weten over duurzame en seizoensgebonden eten. Daarna trekt iedereen met herbruikbare marktzakken naar de groente- en fruitkraampjes van de grootste markt van Brussel: Abattoir! Met slechts 2€ per deelnemer kopen ze alle ingrediënten die nodig zijn om een gezond, lekker en bijzonder funky 3-gangenmenu op tafel te toveren. 1€ voor zichzelf, 1€ om de maaltijd te delen met iemand anders.

Het koken zelf doen we op zelfontworpen mobiele keukens op de markt. Onze KOOKMETCHEFS begeleiden het hakken, snijden, roeren en mixen. Rond het middaguur staat er een heerlijke maaltijd op onze lange gastentafel te dampen. We schuiven samen met de marktbezoekers die we ontmoetten onze voeten onder tafel en nemen de tijd om samen te genieten van al deze smaken, kleuren en geuren. Daarna wassen we af en hernemen we wat we allemaal geleerd hebben. Met volle magen, blije gezichten en nieuwe inzichten keert iedereen terug naar huis.

VOOR WIE?

Alle scholen (zowel lagere tot heel erg hoge) zijn welkom.

WANNEER?

CLASSIC: Elke vrijdag van 9u30 tot 14u, tijdens de wekelijkse markt op Abattoir.  

RECUP: Elke maandag van 9u30 tot 14u

Wil je graag op een andere dag langskomen, neem contact met ons op via info@cultureghem.be en we bekijken samen wat we kunnen doen.

PRIJS?

250€ per groep tot 25 lln voor de begeleiding, materiaal en het gebruik van de mobiele keukens + 2€ pp voor de ingrediënten (enkel KOOKMET Classic)

Brusselse Nederlandstalige scholen kunnen KOOKMET al dan niet  integraal terugbetaald krijgen via de VGC.

Dat kan hier bij Klas in Actie, maar ook hier bij gezondheidsinitiatieven, indien je bezoek kadert in een groter gezondheidsproject op school.

De VGC werkt sinds kort met een digitaal subsidieloket. Via dit loket kunt u subsidies aanvragen en de stand van zaken van uw subsidiedossier volgen. 

Raadpleeg eerst grondig de subsidiereglementen. Deze werden onlangs gewijzigd.

Hulp nodig bij het invullen van de aanvraag? Laat het ons zeker weten! of neem voor meer specifieke vragen rechtstreeks contact op met de VGC

Reserveren?

Een KOOKMET aanvragen doe je met dit formulier.

Heb je nog vragen, mail naar info@cultureghem.be.

Wil je meteen aan de slag met je klas rond het thema gezonde voeding:

Voor KOOKMET CLASSIC, lees ons kookmethandboek boordevol tips & tricks om je leerlingen onder te dompelen in de heerlijke wereld van KOOKMET.

Binnenkort is er ook een handboek beschikbaar voor KOOKMET RECUP.

MEER CULTUREGHEM IN DE KLAS?

Ontdek ons volledig educatief aanbod hier.

TRANSPORT

Scholen uit Vlaanderen kunnen dankzij dynamoOPWEG gratis met de bus en de tram van DE LIJN naar KOOKMET. Meer info vind je hier