Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

COLLECTMET DELIVERIES UPDATE

Collectmet Deliveries Team

COLLECTMET DELIVERIES blijft uitbreiden;  in 5 weken tijd van 135 personen naar meer dan 500 personen die gezonde voedselpakketten per fiets geleverd krijgen. Op maandag 4 mei 2020 overhandigt en test minister Benjamin Dalle de splinternieuwe fietsen waardoor het aantal leveringen in dezelfde tijdspanne kan verdubbelen.
 
Dankzij de financiële steun van vele growfunders, die in 5 weken tijd 10.320€ gaven, en van de Koning Boudewijnstichting kan Collectmet Deliveries verse groenten en fruit aankopen. Zolang de grote wekelijkse markt van Abattoir dicht blijft, is dit een absolute noodzaak voor de vele gezinnen in kwetsbare situaties uit het netwerk van Cultureghem.
 
Collectmet Deliveries startte vanuit de nood aan een aangepaste aanpak van het project Collectmet als gevolg van de corona crisis. In plaats van voedseloverschotten van de markt te recupereren, wordt er nu voedsel aangekocht. In plaats van samenkomen en delen op Abattoir, wordt er nu aan huis geleverd.
 
COLLECTMET DELIVERIES startte  precies 1 maand geleden. En het ging vooruit. Het aantal fietsleveringen evolueerde van 38 fietsleveringen voor 135 personen naar 150 leveringen om meer dan 500 personen van gezonde voeding te voorzien. De voedselpakketten worden o.a. gepimpt met knutselmateriaal voor kinderen van de VGC, spelfiches rond Keith Harring van Bozar en een gedicht via Max Temmerman. Daarnaast worden ook verse maaltijden aan tal van Brusselse organisaties geleverd. 
 
Dankzij het Vlaams-Brusselfonds van Minister Dalle wordt het fiets arsenaal van COLLECTMET DELIVERIES uitgebreid. Minister Dalle nam het op zich om de eerste leverronde van deze week op zich te nemen om het materiaal te testen en de mensen een hart onder de riem te steken. Het Londens techbedrijf Quantexa helpt met een AI algoritme de optimale levering routes voor de fietsers te bepalen zodat de rechtstreekse impact met 20% verhoogd wordt. Uber eats for people in need is only a step away.