Nieuws

De komende weken organiseren we samen met samenlevingsopbouw Brussel op Abattoir een alternatief voedseldeelplatform om een 600-tal mensen in bijzonder kwetsbare situatie te voorzien van gezonde voedselpakketten. De weinige voedseloverschotten zijn onvoldoende, daarom vragen we je hulp! 
Steun ons project via: growfunding.
 
Ondertussen:
#BlijfInUwKot
#StaySafe #StayHome
#samentegencorona  #tousensemble #contrecorona #strongtogether  

In tijden waarop markten verdwijnen, voedseloverschotten schaars zijn en mensen in hun kot moeten blijven, brengen wij gezond eten naar de mensen thuis.
 
De laatste weken waren voor iedereen bijzonder. Naast KOOKMET en KETMET zagen we ook de grootste markt van Brussel tijdelijk verdwijnen. Naast een enorm gemis aan leven en gezelligheid wil het wegvallen van de markt ook zeggen dat COLLECTMET de komende weken niet kan rekenen op haar overschotten. 
 

COLLECTMET wordt COLLECTMET DELIVERIES
In tijden waarop markten verdwijnen, voedseloverschotten schaars zijn en mensen in hun kot moeten blijven, brengen wij gezond eten naar de mensen thuis. De laatste weken waren voor iedereen bijzonder. Naast KOOKMET en KETMET zagen we ook de grootste markt van Brussel tijdelijk verdwijnen. Naast een enorm gemis aan leven en gezelligheid wil het wegvallen van de markt ook zeggen dat COLLECTMET de komende weken niet kan rekenen op haar overschotten.

Boksbox

Ook in 2020 beweegt er heel wat op Cultureghem en dat mag letterlijk genomen worden. Onze playboxen verlaten hun thuisbasis om elders in de stad een interventie uit te voeren. Met de fiets of in een camionette worden deze toffe boxen en mobiele keukens vervoerd om de plek waar ze belanden om te toveren tot speel-, kook- en ontmoetingsruimte.

Collectmet

COLLECTMET's Open Kitchen vindt vanaf april elke woensdag plaats tussen 13.00 en 16.00 uur.
Het is de perfecte plek om je culinaire creativiteit de vrije loop te laten op onze mobiele keukens terwijl de kinderen spelen op KETMET.
Onze OPEN KITCHENS zijn er om te koken met onverkochte groenten en fruit en zo de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan.

Cultureghem presents KETMET KICKOFF 2020

 
Hou je klaar voor woensdag1/4/2020!
Voor de vijfde keer op rij zorgen we voor een feestelijke aftrap van het KETMET seizoen!
Van 12u tot 16u staan onze PLAYBOXEN en onze fantastische animatoren paraat. We transformeren ‘den Abattoir’ tot het grootste overdekte speelplein van Brussel, een heus speelparadijs, waar letterlijk elk ketje welkom is! Samen met andere organisatie zorgen we ook voor een aantal verrassende extra spelactiviteiten! We verklappen nog niet welke! Kom kijken en ontdek! 

Op 1 april 2020 start ons nieuw KETMET-seizoen. Om KETMET in goede banen te leiden en ons huidig team te versterken zijn we op zoek naar animatoren.
Wat is KETMET?
KETMET is het grootste overdekte speelplein van Brussel (10000m²) op de site van de Abattoir,  georganiseerd door Cultureghem. Voor KETMET zoeken we animatoren en spelbegeleiders. Iedere woensdag toveren we de grote betonnen vlakte om tot een compleet speelparadijs voor kinderen uit de buurt en iedereen die wil komen spelen. 
 
VADROUILLES:

GELEIDE WANDELING
Bewogen Festival
Woensdag 12 februari, 14u-15u30

 
Een geleide wandeling van de slachthuizen tot het historische centrum van Anderlecht. Ontdek de straten van Kuregem, waar 120 nationaliteiten samenleven. Onderweg luister je naar verhalen van mensen, over vluchten en zoeken, maar ook verhalen over blijven en vinden.
Het parcours (ongeveer 3km, 1u) is voor iedereen toegankelijk. Kinderen zijn welkom!
 

2019 was een fantastisch jaar voor Collectmet! 
Dankzij de vrijwilligers konden we massa’s onverkochte groenten en fruit recupereren!
Het grootste deel van de opgehaalde groenten werd herverdeeld aan 1900 behoeftige mensen en meer dan 20 organisaties. De organisaties konden op hun beurt de groenten en fruit onder de vorm van een voedselpakket of als gezonde maaltijd boordevol vitaminen verder verdelen onder hun doelgroep.

 
November 2019 was voor Cultureghem bijzonder turbulent en zeer interessant. Naast onze reguliere werking gingen we naar Finland om ons te laten inspireren door lokale partners aldaar, trokken we naar het exotische Horebeke op teamweek om te bezinnen en te herbronnen en verliet Eva, oprichtster van Cultureghem, ons om te beginnen op het kabinet van de Vlaamse minister voor Brussel om zo de geleerde lessen van de afgelopen jaren om te zetten in beleid. 
 

Pagina's