Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

Cultureghem wint PYBLIK PRIJS 2018

Het thema van de prijs lag dit jaar op belevingen in de publieke ruimte. Cultureghem won de prijs voor haar projecten in de slachthuizen van Anderlecht. En dat allemaal dankzij onze mobiele keukens en PLAYBOXEN, onze reuzegrote mobiele speelkoffers.

"Het project zet mobiele tools op een heel concrete manier in om mensen te verbinden en om de overdekte markt van Abattoir te activeren", luidt het in een persbericht. "Met Kookmet wordt de grootste gastentafel van de stad gecreëerd. Het grootste overdekte speelplein wordt in het leven geroepen met een lijnparcours vol spelimpulsen, waar ook de Playbox, de grote mobiele speelkoffers, en Ketmet Muzique, een muzikale ontdekkingstocht, hun steentje aan bijdragen." 
Cultureghem wakkert al sinds 2012 het sociale potentieel van de markthal aan met hun activiteiten en haalt zo de banden aan met de buurt. "Het project speelt met de grens tussen activatie en inrichting. Het is een intense openbare plek die vandaag nog steeds een privé statuut heeft, een bescheiden en inventief transformatieproces is een eerste markante steen dankzij de vanzelfsprekendheid van zijn acties en het delen van de ruimte."
Pyblik had in totaal vier projecten geselecteerd. Na een publieke stemming haalde Cultureghem het van het nieuwe park L28 aan Thurn & Taxis, het vernieuwde Rogierplein en het heraangelegde Dumonplein.
naar: Bruzz 27/9/2018