Nieuws

CULTUREGHEM WIL ...

  • Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt.
  • Een samenleving waar delen een evidentie is.
  • Een samenleving die mensen dichter bij elkaar brengt.

CULTUREGHEM IS ...

Elke woensdagnamiddag vind je onze mobiele keukens onder de overdekte markt om samen te koken met wie er zin in heeft. Op basis van overschotten van de markt  toveren we licht beschadigde maar nog perfect consumeerbare groenten en fruit om tot de heerlijkste gerechten en bereidingen.
 
Zo maakten we reeds confituur van witte kersen die onverkocht bleven en een heerlijke kaviaar op basis van aubergines.
Iedereen die mee kookte, nam wat lekkers mee naar huis.
 
Heb je zin om mee te komen koken, recepten en ideeën uit te wisselen?

We hebben nog enkele plaatsen dit najaar voor zowel KOOKMET Recup als KOOKMET Classic. Nu het zeker is dat de scholen terug openen, ontvangen we jullie graag voor een boeiende KOOKMET beleving. 
 
We houden rekening met de covid-19 maatregelen en kiezen ervoor om voor dit najaar geen 2 verschillende scholen te boeken op eenzelfde datum. Op die manier blijft de schoolbubbel gevrijwaard. 
 

Gisteren op Ketmet kwam AMADEO KOLLEKTIF met hun geweldige indrukwekkende muziekinstrumenten! Ze speelden met de kinderen, verkenden geluiden en denkbeeldige werelden. Wat een heerlijke ontdekking! 
 
Heb je het gemist? Op woensdag 19/08/2020 zijn ze terug van 12u tot 16u met een geweldige muziekworkshop en een concert. Een aanrader!
 
In augustus is Cultureghem er ook. Altijd welkom: 

COLLECTMET DELIVERIES deelt gezonde voeding met mensen in nood. En waar voedsel essentieel is, vinden we dat er meer kan en moet gebeuren. 
We lanceren daarom RECUP'ART!
 

De gevolgen van de Coronacrisis sloegen hard toe voor vele Brusselaars. Heel wat mensen slaagden er niet meer in om eten op tafel te zetten voor henzelf of hun gezin. Daarom hebben Cultureghem en Samenlevingsopbouw Brussel de handen in elkaar gestaan en Food Share Platform Abattoir opgericht.
 

 
Beste Brusselaar,
KETMET IS TERUG, in een nieuw jasje!
 
Vanaf woensdag 1 juli lanceren wij speciaal voor jullie KETMET RESSORT!
De plek die jullie al kennen (Abattoir) met het materiaal dat jullie al gewoon zijn (onze PLAYBOXEN), maar dan in een nieuw jasje!
 

CULTUREGHEM WIL ...

  • Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt.
  • Een samenleving waar delen een evidentie is.
  • Een samenleving die mensen dichter bij elkaar brengt.

CULTUREGHEM IS ...

Collectmet Deliveries Team

COLLECTMET DELIVERIES blijft uitbreiden;  in 5 weken tijd van 135 personen naar meer dan 500 personen die gezonde voedselpakketten per fiets geleverd krijgen. Op maandag 4 mei 2020 overhandigt en test minister Benjamin Dalle de splinternieuwe fietsen waardoor het aantal leveringen in dezelfde tijdspanne kan verdubbelen.
 

Bedankt iedereen! Zo veel financiële en warme steun geeft ons een enorme energieboost. Dankzij de steun via onze growfunders bereikten we meer dan de gehoopte 10.000€. Dankzij deze steun en die van KBS konden we COLLECTMET deliveries opstarten. Dankzij vele berichtjes, tekeningen en bedankingen ter plaatse wisten we dat onze leveringen geapprecieerd werden. Heel veel dank voor al die steun! Het sterkt ons om verder te doen. 

Pagina's