Nieuws

Met KETMET Grab&Grow voegen we een creatief, kwalitatief en toegankelijk aanbod toe aan KETMET. Het is gericht naar kinderen  en gezinnen die geen toegang vinden tot het traditionele naschoolse aanbod. Tijdens de Allerheiligenvakantie konden 75 ketten elke dag hun hartje ophalen!

In deze barre corona tijden hebben we nood aan voedsel, maar ook aan schoonheid en voeding voor onze geest. Daarom initieerden we deze zomer het project RECUP’ART, waarbij we aan artiesten vroegen om hun werk met ons te delen, om ze aan onze voedselpakketten te kunnen toevoegen.

In onze DREAMKITCHEN willen we samen met de doelgroep van COLLECTMET de handen uit de mouwen steken. We nodigen iedereen die wil uit om elke maandag overschotten van de markt te verwerken tot gezonde en simpele producten zoals soep, sap, compote of huisgemaakte groentensausjes die we dan aan onze voedselpakketten kunnen toevoegen.

De 3 ton onverkochte groenten en fruit ingezameld op de markt is op maandag gedeeld met 150 gezinnen en tal van sociale partnerorganisaties.

Er staat ook iets nieuws te gebeuren ...KETMET GRAB & GROW tijdens de herfstvakantie...

Deze zomer hebben we met de steun van de European Cultural Foundation een oproep gedaan om "kunst te recupereren". Het idee was om Europese kunstenaars uit te nodigen om in hun archief te duiken, op zoek naar werk(en) om te delen met alle mensen die van Abattoir zo’n mooie plek maken!

CULTUREGHEM WIL ...

  • Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt.
  • Een samenleving waar delen een evidentie is.
  • Een samenleving die mensen dichter bij elkaar brengt.

CULTUREGHEM IS ...

Elke woensdagnamiddag vind je onze mobiele keukens onder de overdekte markt om samen te koken met wie er zin in heeft. Op basis van overschotten van de markt  toveren we licht beschadigde maar nog perfect consumeerbare groenten en fruit om tot de heerlijkste gerechten en bereidingen.
 
Zo maakten we reeds confituur van witte kersen die onverkocht bleven en een heerlijke kaviaar op basis van aubergines.
Iedereen die mee kookte, nam wat lekkers mee naar huis.
 
Heb je zin om mee te komen koken, recepten en ideeën uit te wisselen?

We hebben nog enkele plaatsen dit najaar voor zowel KOOKMET Recup als KOOKMET Classic. Nu het zeker is dat de scholen terug openen, ontvangen we jullie graag voor een boeiende KOOKMET beleving. 
 
We houden rekening met de covid-19 maatregelen en kiezen ervoor om voor dit najaar geen 2 verschillende scholen te boeken op eenzelfde datum. Op die manier blijft de schoolbubbel gevrijwaard. 
 

Gisteren op Ketmet kwam AMADEO KOLLEKTIF met hun geweldige indrukwekkende muziekinstrumenten! Ze speelden met de kinderen, verkenden geluiden en denkbeeldige werelden. Wat een heerlijke ontdekking! 
 
Heb je het gemist? Op woensdag 19/08/2020 zijn ze terug van 12u tot 16u met een geweldige muziekworkshop en een concert. Een aanrader!
 
In augustus is Cultureghem er ook. Altijd welkom: 

Pagina's