Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

Wat is KOOKMET?

KOOKMET

Ons lievelingsinstrument om mensen samen te brengen

Met gezonde, betaalbare voeding en enkele bijzonder funky mobiele keukens, bouwen we elke week opnieuw het meest aantrekkelijke pop-up restaurant van de stad. We werken met de meest diverse organisaties, nodigen de marktbezoekers uit aan onze tafel, brengen Brusselse en Vlaamse klasjes met mekaar in contact en laten de stad zien zoals ze is.

KOOKMET werkt domeinoverschrijdend, speelt in op gezondheid, duurzaamheid, sociale vaardigheden, legt de meest extreme verbindingen en weerspiegelt als geen ander de unieke Brusselse realiteitKOOKMET is met je groep heerlijk en gezond koken met onverkochte groenten en fruit van de grootste markt van Brussel. Samen met jullie stellen we op basis van de oogst van de vorige dag een evenwichtig, gezond, maar vooral lekker menu samen. 
 
NIEUW! vanaf schooljaar 2018 - 2019. Op maandag is er KOOKMET Recup, op vrijdag is er KOOKMET Classic. Beide worden als educatief aanbod erkend en terugbetaald via deze subsidielijnen voor scholen.

We moedigen bedrijven aan bij ons langs te komen met hun TEAM en nodigen buurtscholen en kansengroepen in hun naam uit om samen boodschappen te doen, te koken en te eten.

KOOKMET RECUP

Op KOOKMET Recup vecht je samen met ons tegen voedselverspilling, maak je ongedwongen kennis met mensen in armoede, leer je meer over het fenomeen FOODWASTE en ontdek je dat samen koken en eten eenvoudigweg leuk is.

Op maandag, rollen we onze mobiele keukens naar de verdeelplek van ons project COLLECTMET, waar wekelijks mensen in armoede een tas vol onverkochte groenten en fruit komen ophalen. Nodig hen gerust uit om samen met jullie te koken of te eten en maak zo van jullie KOOKMETtafel de warmste en grootste gastentafel van Brussel.

Info

We bieden deze ateliers het liefst aan op maandag en vrijdag, maar ook op andere dagen zijn er tal van mogelijkheden.

Inschrijven voor KOOKMET doe je via deze link.

Het handboek bij KOOKMET voor leerkrachten en begeleiders vind je hier.

We hebben ook lespakketten ontwikkelt over de thema's waarmee we aan de slag gaan tijdens KOOKMET.
Deze lespakketten kunnen in de klas gebruikt worden als voorbereiding op KOOKMET of als verwerkingsmoment achteraf.
Zie hieronder de thema's met de linken naar de verschillende lespakketten:

- Les 1 - Grondstoffen

- Les 2 - Voedselverspilling

- Les 3 - Seizoensgebonden groenten

- Les 4 - Ecologische voetafdruk

 

Bekijk hier onze KOOKMETMOVIE en hier onze KOOKMETRecupMovie.